zoon de wereld laten zien

Spastische Niels (33) start crowdfundingsactie:
‘Ik WIL MIJN ZOON DE WERELD LATEN ZIEN’

Overal kunnen gaan en staan waar je wilt is voor Niels Schuddeboom (33) geen vanzelfsprekendheid. Sinds hij vlak na zijn geboorte geelzucht kreeg, is hij spastisch en aan een rolstoel gebonden. Door een crowdfundingsactie hoopt hij zich binnenkort flexibeler te kunnen verplaatsen. “Ik wil Sep zo graag de wereld laten zien.”

“Ik weet niet beter dan dat ik mij amper kan bewegen. Ondanks dat ik eigenlijk altijd pijn heb, heb ik mijn handicap inmiddels geaccepteerd als onderdeel van wie ik ben. Als ik morgen een pilletje zou krijgen waardoor ik zou kunnen lopen, zou ik dat niet eens willen.”

VERVELENDE SITUATIES

“Het vervelendste aan mijn handicap vind ik dat ik mij zo moeilijk kan verplaatsen van A naar B. Er zijn natuurlijk voorzieningen voor mensen zoals ik maar deze zijn allesbehalve optimaal. in de praktijk betekent dit dat ik over een autoritje van 20 minuten maar liefst drie uur doe met de trein.”

“Dit levert vaak vervelende situaties op. Toen Sanne (31) en ik bijvoorbeeld trouwden was na afloop de rolstoeltaxi te laat, hierdoor misten we de trein en vervolgens stonden we twee uur lang met de hele familie in de regen te wachten.”

Sanne ontmoette Niels elf jaar geleden in een kroeg in Utrecht. “Hij is de liefste echtgenoot en vader voor Sep die ik mij wensen kan. Het is waar dat hij fysiek gezien niet veel kan bijdragen. Tegen de tijd dat het hem gelukt is een luier te verschonen heb ik het al lang en breed gedaan.”

“Dat vindt hij zelf soms frustrerend, maar ik vind dat helemaal niet erg. De buitenwereld denkt vaak dat ik er helemaal alleen voorsta, maar dat ervaar ik helemaal niet zo.”

Sanne, Niels en Sep

MENTAAL

“Niels is namelijk een ontzettend liefdevolle man en hij ondersteunt mij mentaal op alle vlakken. Dat vind ik veel belangrijker dan een luier omdoen. Fysieke inspanningen kosten hem veel energie.”

“Ik heb veel liever dat hij zijn energie aan liefde voor Sep besteedt. Als ik soms zie hoe verliefd Sep naar hem kijkt dan smelt ik helemaal. Daarnaast doet Niels wel alles dat in zijn macht ligt om toch contact te maken met Sep.”

“Zo heeft hij overal trucjes voor bedacht. Zo kan hij de maxi-Cosi aan zijn rolstoel vastmaken en gebruikt hij binnenshuis weleens een tuigje waardoor hij Sep toch bij zich kan dragen.”

“Ik denk soms dat Niels meer bijdraagt aan ons gezin dan sommige mannen zonder handicap; hij geeft zoveel liefde en vreugde aan de mensen om hem heen.”

ALLEEN MAAR GROTER

Sinds de komst van zoontje Sep is de wens om vrijer te kunnen bewegen alleen maar groter geworden. Niels: “Ik zou Sep zo graag de wereld willen laten zien, zoals elke vader doet.”

“Er lijkt me niets fijner dat zonder al te veel hinder te kunnen doen. Daarnaast wil ik hem ook de last van het wachten wegnemen. Voor een kind is dat namelijk moeilijker te accepteren dan voor volwassenen.”

SAMEN OP STAP

“Ondanks dat we ons samen redden, zou het zo fijn zijn als we als gezin op stap kunnen, en niet meer afzonderlijk hoeven reizen. Met de crowdfundingactie hopen we genoeg op te halen voor een aangepaste rolstoelbus.”

“De campagne loopt goed en we zijn overweldigd door alle steun. Uiteindelijk hopen we natuurlijk ons doel te bereiken.”

Bron en orginele artikel: vrouw.nl

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!