Weer autobranden in Ede

MAROKKAANS TUIG GAAT DOOR!

In Ede zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw auto’s uitgebrand. In totaal gingen vier auto’s in vlammen op die geparkeerd stonden aan de Dijkhof, zei de brandweer.

De brandweer kreeg de melding rond 02.15 uur. Na een uur waren de branden geblust, maar de voertuigen zijn totaal uitgebrand. De oorzaak van de branden is nog niet duidelijk.

Afgelopen tijd was het herhaaldelijk onrustig de Edese wijk Veldhuizen, waarbij auto’s in brand werden gestoken. Een groep van tientallen jongeren – meestal van Marokkaanse komaf – zorgde voor ongeregeldheden in met name het leegstaande winkelcentrum De Lindenhorst, dat gesloopt gaat worden. Daar was tot voor kort een theehuis dat door jongeren werd bezocht en dat vanwege de sloop eveneens is gesloten.

Gisteren werd bekend dat de Marokkaanse consul-generaal wordt ingezet om de problemen op te lossen. Hij zal spreken met de Marokkaanse gemeenschap. Morgen houdt de Marokkaanse moskee in de wijk een protesttocht. De moskee wil daarmee aangeven het wangedrag zat te zijn.

Burgemeester Cees van der Knaap stelde wegens de onrust eerder deze week een samenscholingsverbod in.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!