We doen zaken met Ottomaanse dictator!

Turkse minister eist afschaffing visumplicht

Als de Europese Unie niet snel de visumplicht voor Turken afschaft gaat er mogelijk een streep door het vluchtelingenakkoord tussen Turkije en de EU. Dat dreigement heeft de Turkse minister van EU-zaken Volkan Bozkir geuit tijdens een bezoek aan Wenen, meldt de Turkse krant Hürriyet.

,,Als de EU visumvrij reizen niet mogelijk maken kunnen we het akkoord schrappen”, aldus Bozkir. ,,Dit is een koopje.” De minister zei een dag eerder te verwachten dat de visumplicht uiterlijk in juni verdwijnt, maar Kati Piri, de Turkije-rapporteur bij het Europees Parlement, is aanzienlijk sceptischer. ,,Turkije heeft zichtbaar vooruitgang geboekt in de afgelopen twee jaar. Er zijn echter nog technische kwesties die moeten worden opgelost voordat de visumplicht weg kan. Ik geloof niet dat dat voor juni zal gebeuren.”

Piri’s rapport werd donderdag ter stemming gebracht in het Europees Parlement en goedgekeurd. Bozkir heeft het gehele document echter naar de prullenbak verwezen, omdat de woorden ,,Armeense genocide” erin voorkomen. Turkije ontkent stellig dat de dood van honderdduizenden Armeniërs in de nadagen van het Ottomaanse Rijk een volkerenmoord was.

Het “door Erdogan afgekeurde jihadisten die naar Nederland moeten” debat met Mark Rutte

Momenteel lacht Rutte de vrees van de Invasie van door Turkije afgekeurde vluchtelingen weer weg. Op simpele vragen zoals “Hoeveel meer landen zijn zo achterlijk dat ze al begonnen zijn met toekomstige jihadisten uit Turkije binnen te vliegen” wenst hij al geen antwoord te geven. Verder lacht hij hartelijk om de 250.000 toekomstige jihadisten die vanuit Turkije naar Europa komen en verwijst deze door naar het roddelcircuit.

“Wij hoeven ons geen zorgen te maken, iedereen doet mee met de luchtbrug met Turkije en wij Nederlanders laten zien hoe geweldig wij dit vinden en laten de eerste vliegtuigen met door de Turken afgekeurde ‘vluchtelingen’ alvast binnen vliegen,” aldus onze almachtige premier en voorzitter (lees joker) van de EU.

Verder lult Rutte weer alles recht dat krom is en is zelfs van mening is dat het geen moer uitmaakt dat Turkije de vrijheid van meningsuiting de grond in boord en zelfs in Duitsland pogingen onderneemt om aldaar de vrijheid van meningsuiting te laten ontploffen.

Antwoorden krijgt men niet, wat men ook vraagt en wie het ook vraagt zelfs onderkruipseltje en landverrader Pechtold krijgt geen zinnig antwoord uit de muil van ‘onze’ premier.

Zijlstra is uiteraard van mening dat de luchtbrug door moet gaan om namens de VVD nog maar eens te benadrukken dat we in Nederland kennelijk niet genoeg kansloze asieleisers binnen onze landsgrenzen kunnen hebben.

Wat een verrassing Samson is van mening dat dit weer een goed debat is en wenst dat alle eisen van de Turkse dictator worden uitgevoerd, einde tweede termijn.

Nederlandse politieker die echt alles weglachen, Pechtold en Rutte  hebben de grootste lol omtrent het benoemen van deze ellende. Het grote aantal kanslozen dat hier binnen komt rennen maakt men zich niet druk over.

Diverse moties worden afgekeurd en onze lachebek wil eenvoudigweg niet beseffen dat die Turken de afspraken toch niet gaan nakomen en wij dadelijk met al die afdankertjes van dictator Erdogan zitten bovenop alle ellende die we al binnen hebben gekregen door de ‘keiharde’ opstelling van de afvalbak van de Europese Unie, Nederland.

Foto: Archief EPA

Migranten nu massaal naar Italië het migratieakkoord met Turkije werkt: het aantal bootvluchtelingen naar Griekse eilanden daalt spectaculair. De pijnlijke keerzijde: Italië wordt weer overspoeld.

Het tij is gekeerd. VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR rapporteerde gisteren de aankomst van 101 bootvluchtelingen op Griekse eilanden.

Diezelfde dag meldt Artsen zonder Grenzen de redding van 2154 migranten op 17 verschillende boten in de wateren tussen Libië en Italië.

 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!