Halal vlees in supermarkt in Nijmegen

Bij de Albert Heijn XL in Nijmegen is voortaan halal vlees te koop. Dat is afkomstig van dieren die volgens islamitische regels geslacht zijn.

Het betreft het filiaal aan de St. Jacobslaan, dat op enkele kilometers afstand van vluchtelingenopvang Heumensoord ligt. Van de 3.000 vluchtelingen in die opvang is een groot deel moslim.

Vraag
De noodopvang is geen reden om juist nu met ritueel geslacht vlees te komen. “Het is niet zo dat we nu daarom opeens ritueel geslacht vlees aanbieden. Vanuit de buurt was er al langere tijd vraag naar. We stemmen het aanbod van onze winkels graag zo goed mogelijk af op de wens van de buurt waar de winkel in gevestigd is. Dat is de reden dat we nu halal producten aanbieden.”

Verkoop
De supermarktketen begon al in 2006 met de verkoop van ritueel geslacht vlees in 45 filialen, met name in de Randstad. De Albert Heijn aan de St. Jacobslaan is de eerste in de regio die halal vlees in het assortiment opneemt. In totaal gaat het om 27 halal producten.

bron: gelderlander.nl

Wat staat er ons allemaal nog te wachten? Ritueel geslacht vlees in de supermarkten, op vrijdag horen wij het gejengel van de gebedshuizen die oproepen tot het gebed. Gelukzoekers die lopen te klagen over het eten, geld en opvang wat allemaal GRATIS is. Duizenden Nederlanders staan in de wachtrij voor de voedselbanken. Honderden ouderen liggen weg te kwijnen in verzorgingshuizen. Waarom toegeven aan deze cultuur?

Albert Heijn, schaam jullie bij deze kom ik niet meer naar jullie filialen! filiaal AH

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!