2018: Europese Unie gaat social media verbieden!!

De Europese Unie haat mensen die zelf nadenken. Ook haat de Europese Unie mensen die zelf hun kinderen opvoeden: Wie jonger is dan 16 jaar, mag zonder toestemming van zijn ouders geen sociale media gebruiken. Dat heeft het Europees Parlement beslist. In 2018 wordt het wet. Tot op vandaag bestaat er geen aparte wet over de leeftijd waarop je als kind een account mag hebben op sociale media zoals Facebook, Twitter of Instagram. Algemeen wordt 13 jaar als de leeftijdsgrens beschouwd, omdat de meeste sites jongere kinderen weigeren. In een verordening over privacy- en gegevensbescherming – die in 2018 wetgeving wordt – heeft het Europees Parlement die grens nu op 16 jaar vastgelegd.
,,Wereldvreemd”, zegt kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. ,,Waarom er opeens drie jaar bijtellen? Je kan een 15-jarige toch niet plots aan zijn moeder laten vragen of hij Facebook nog wel mag gebruiken?” Het Kinderrechtencommissariaat hoopt dan ook dat ons land de grens van 13 jaar bewaart – een optie die de EU-lidstaten zouden hebben.
In hoeverre er toezicht zal zijn op de nieuwe Europese regelgeving is nog maar zeer de vraag. Met een leugentje bij het opgeven van de geboortedatum omzeilt een kind heel simpel de leeftijdscontrole. Europa wil dat internetbedrijven extra inspanningen leveren om te checken of gebruikers over hun leeftijd liegen. Hoe ver een website daarin moet gaan, is onduidelijk. Enkel een controle met elektronische identiteitskaart is sluitend, maar zo’n plan is onrealistisch. BRON

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!