Syriëganger pleegde IS aanslag

’(Nederlander) pleegde IS-aanslag’

Super toch de strijd uit naam van Allah? De strijd in het uitmoorden van christenen en ongelovigen. 50 Syrische militairen zijn overleden, JA MENSEN!!!! 50 onschuldige militairen in de strijd tegen het kwaad!
Daarom moet je bij Syriëgangers die terug komen direct hun paspoort afnemen en vastzetten. Hierna gaan ze op transport naar hun land van herkomst en laat ze daar maar berecht worden. Want daar zijn er tenminste wel goede straffen!

Bij een zelfmoordaanslag die woensdag werd gepleegd in Damascus zou de (Nederlandse) Syriëganger Anis Z. zichzelf hebben opgeblazen.

Dat meldt Arabist Pieter van Ostaeyen op basis van een anonieme bron, die hij als ’zeer betrouwbaar’ betitelt. Z. ,,blies zich op midden in konvooi tanks en soldaten die net de basis verlieten”.

IS eiste de aanslag donderdag op. Er zouden vijftig Syrische militairen bij de aanslag zijn omgekomen.

Anis Z. was samen met zijn broer Soufiane Z., in Syrië. Soufiane kwam vermoedelijk in januari vorig jaar om het leven bij een Amerikaans bombardement op de stad Kobani. Soufiane Z. kreeg bekendheid met de propagandafilm Oh, Oh, Aleppo, over de strijd in die Syrische stad. Vanwege het feit dat de dood van Soufiane Z. nooit met volledige zekerheid is vastgesteld, wordt hij ook wel de ’spookjihadi’ genoemd.
Vervolgd
Anis werd bij verstek vervolgd door Nederland. De rechtbank ging daarbij over de eis van het OM heen, waardoor hij 6 jaar kreeg. Voor het meevechten met IS in Syrië en omdat hij onderdeel zou uitmaken van een Haags netwerk van ronselaars en strijders, dat door justitie wordt bestempeld als terroristische organisatie. Anis kwam, zoals al werd verwacht, niet opdagen.

De IS-strijder stond in het grote jihadproces tegelijkertijd terecht met Oussama C., Rudolph H. en Azzedine C. De rechter veroordeelde C. als voorman van de groep tot 6 jaar cel (de eis was 7), H. kreeg 3 jaar cel waarvan 1 voorwaardelijk (de eis was 5). Ook Oussama C. (‘de ideoloog) werd tot 3 jaar (waarvan 1 voorwaardelijk) veroordeeld.

Zijn broer Soufiane werd niet vervolgd, omdat hij tegen die tijd al was overleden. Het OM hield toch vol Soufiane te willen vervolgen, omdat er geen bewijs zou zijn dat hij echt dood is. In andere landen zijn overleden verklaarde jihadisten namelijk plots toch opgedoken. De rechter heeft daar een stokje voor gestoken, omdat dan een ‘spookproces‘ op de loer zou liggen.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!