Strenger voor criminele gelukzoekers

ZEG EENS DIJKHOFF!!!! Waarom moeten er altijd eerst incidenten gebeuren voordat er actie ondernomen wordt?

Dijkhoff nóg strenger voor criminele gelukzoekers

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff wil gelukzoekers die een delict plegen nóg strenger aanpakken © anp.

Gelukzoekers die relatief lichte vergrijpen plegen, moeten er straks rekening mee houden dat ze geen verblijfsvergunning krijgen. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff had al besloten dat een verblijfsvergunning geweigerd kan worden als een gelukzoeker een celstraf van zes maanden of meer krijgt, maar hij bekijkt nu ‘of het nog wat scherper kan’.

,,Mensen die hier komen voor veiligheid en zich misdragen, moeten bestraft worden. Sowieso met de straf die ze horen te krijgen van de rechter, maar het kan ook gevolgen hebben voor je verblijfsrecht als het ernstig is”, aldus Dijkhoff.

Dat zei hij vrijdag in reactie op een artikel in De Telegraaf, waarin stond dat een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat gelukzoekers die een zedendelictplegen, Nederland moeten verlaten. ,,We hebben deze maand een debat hierover”, liet de staatssecretaris weten.

Aanranding
De meerderheid van de Tweede Kamer zegt dit na vragen over een zaak in Almere. Daar randde een azc-bewoner twee meisjes aan in het centrum van de stad. De gelukzoeker krijgt na zijn vergrijp een taakstraf en een gedragscursus, maar dit is nu niet genoeg om het recht op asiel te verliezen. Vreemdelingen raken op dit moment pas hun status kwijt als ze veroordeeld zijn tot een onvoorwaardelijke celstraf, afhankelijk van de verblijfsstatus.

De Tweede Kamer vindt dit echter niet genoeg. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Asiel wil nu dat zedendeliquenten hun asielrecht ook verliezen als ze een voorwaardelijke celstraf krijgen.

Bron: ad.nl

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!