Samenvatting eerste zitting in zaak #Minder

Tags: #pvv #minder #vrijheid #vvmu #knoops #proces

Samenvatting eerste zitting in minder minder zaak

 

We weten allemaal waar het om gaat, de vrijheid van mening en denken staat op het spel. Mogen we nog denken wat we willen?

Vanmorgen in het voorgesprek bij ‘goedemorgen Nederland’ zat tafelgast Buma van het CDA aan tafel, die vertelde dat hij het een walgelijke uitspraak vindt.

Natuurlijk mag hij dat denken en vinden maar in die zelfde vrijheid mogen mensen ook vinden dat het juist geen walgelijke uitspraak is.

We gaan het zien in de eerste aflevering op NPO Nieuws.

Screenshot_2016-03-17-23-51-00-1

En wij hebben natuurlijk gekeken:

 Wilders twitterde eerder vandaag al dat de zitting een farce is. En dat is het natuurlijk ook, temeer er valse aangiften gedaan zijn en nu ook het uitlekken van de verdedigingsbrieven van advocaat Knoops.

Screenshot_2016-03-18-09-07-15-1

De zitting van vandaag:

31 oktober zal het inhoudelijke debat beginnen, het is vandaag een voorgesprek waarin ieder zijn zegje kan doen.

Buiten staat Pegida te demonstreren om zo Geert Wilders te steunen. Na verwachting zullen er 200 mensen aanwezig zijn.

Screenshot_2016-03-18-09-14-42-1

Geert is natuurlijk strijdbaar, dat moet je ook zijn in een rechtszaak.

………..

Het is een goed gevulde zaal en de spanning is te voelen, het begint zoals verwacht over het uitlekken van de strategie van advocaat Knoops. Hij wil dit tot de bodem onderzoeken.

Getuigen deskundigen hebben af laten weten. Zij vinden het te riskant om de waarheid te vertellen aangezien veiligheid door islamisering niet meer te garanderen is. Je kan nu eenmaal niet meer zeggen wat je denkt.

Om 09:40 uur is de zitting geopend, de voorzitter doet zijn opening en verteld dat Geert als verdachte gekomen is.

De officier van justitie verteld.

Het gaat om de minder uitspraak. Bij de vraag of men meer of minder Marokkanen wil werd er luid ge applaudisseert. Er wordt al snel gezegd dat het een besloten bijeenkomst was voor eigen achterban.

Er is in de rechtszaal maar een ding wat er toe doet en dat is het recht. Het gaat volgens het OM niet om partijdigheid.

De aanval komt hoofdzakelijk van Marokkanen van hoge encl zelfs bejaarde leeftijd, de oudste is 80 jaar. Marokkanen dus die na zolang in Nederland leven nog steeds geen nationalisme voor het land voelen waar zij wonen en leven.

Hoe is het mogelijk dat je hier 50 jaar woont en je jezelf nog steeds niet als Nederlander ziet? Dat is de vraag die in mij opkomt.

Nadat de officier van justitie klaar is met zijn (om aan te horen linkse) betoog krijgen we op verzoek van Knoops een korte onderbreking.

Advocaat Knoops kondigt aan enkele uren nodig te hebben met zijn voorbereide speech.

Dat heeft ons doen besluiten de zaak voor jullie te blijven volgen en er net een later bericht een vervolg aan te geven.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!