Rapefugee moet schoffelen

Grijpgrage rapefugee moet schoffelen

Een rapefugee uit Eritrea is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld voor twee aanrandingen in het centrum van Almere. Hij krijgt een taakstraf van 60 uur, waarvan 30 voorwaardelijk.

De 18-jarige rapefugee van AZC Almere krijgt verder een leerstraf en begeleiding door de jeugdreclassering. De man raakte vorig jaar op 27 september ongewenst de borsten en billen van twee jongedames aan in een steegje bij de Grote Markt. Hij werd later in de nacht opgepakt.

De veroordeelde was nog maar kort in Nederland. Desondanks ziet de rechtbank geen aanleiding om een zwaardere of minder zware straf op te leggen. In de leerstraf komt speciale aandacht voor het herkennen en respecteren van seksuele grenzen.

Irritant

Een 18-jarige medebewoner is vrijgesproken van een derde aanranding, omdat daar geen bewijs voor was. Een derde, 21-jarige verdachte, is ook vrijgesproken. De rechtbank vindt dat deze man wel vervelend, irritant en ongepast gedrag heeft vertoond richting een vrouw. Er was alleen geen sprake van ontucht.

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de 18-jarige jongen een werkstraf van 140 uur en tegen de vrijgesproken 21-jarige een werkstraf van 120 uur.

Bron: telegraaf.nl

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!