PSV kampioen van de Eredivisie 2015-2016

Wij van Liefde voor Holland feliciteren PSV Eindhoven met het behalen van de landstitel. PSV won vrij eenvoudig van PEC in Zwolle met 1-3.

Ajax Amsterdam speelde op de Vijverberg gelijk met 1-1 tegen De Graafschap. Ajax speelde in de 1e 15 minuten heel nerveus en De Graafschap kwam aardig aan het voetballen toe. Hierna nam Ajax de controle over en kregen ze een aardig aantal van kansen. Younes scoorde de 0-1 en al snel leek het een kwestie van tijd dat de 0-2 ook zou vallen en dus de schaal mee naar Amsterdam zou gaan. Echter viel uit een goede counter met een goed geplaatst schot de 1-1.

Na de 1-1 probeerde Ajax alles op alles te zetten maar door het stugge verdedigen en het puike keeperswerk van De Graafschap en De Graafschap keeper Jurjes viel de 1-2 niet. Tegenover stelde De Graafschap nog 1 goede kans op de 2-1. De tank was leeg bij Ajax en het winnende doelpunt viel niet! De teleurstelling is groot bij de spelers en de staf van Ajax want na de 4-0 overwinning op FC Twente had niemand dit meer verwacht en zeker niet tegen De Graafschap.

PSV mag nu een feestje gaan bouwen, Ajax kan de teleurstelling de hele zomer gaan verwerken en zich gaan opmaken voor de voorronde van de CL.

De Graafschap kan zich opmaken voor de nacompetitie om zich te handhaven in de Eredivisie.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!