Krantenbezorger zwaargewond na steekincident

In Rotterdam is vrijdagmorgen vroeg een krantenbezorger neergestoken. De politie vond de vrouw zwaargewond naast haar fiets aan de Pasteursingel.
Het incident vond plaats rond 05.10 uur. Een getuige hoorde hulpgeroep waarna die de politie waarschuwde.

De vrouw heeft meerdere steekwonden en verkeert in levensgevaar. Ze is naar een ziekenhuis gebracht.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Volgens een woordvoerder is het nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat.

De identiteit van de vrouw is bekend bij de politie, maar die wil eerst de familie op de hoogte stellen.

UPDATE****************************************************************

Neergestoken bezorgster blijkt 51-jarige Rotterdamse

Er wordt onderzoek gedaan op de plaats van de steekpartij © AD – Adrianne de Koning.

UPDATE Een krantenbezorgster van het AD is vrijdagmorgen in alle vroegte levensgevaarlijk gewond geraakt toen zij tijdens haar ronde in Rotterdam-West werd neergestoken. Een buurtbewoner hoorde haar hulpgroep en waarschuwde de politie. In kritieke toestand is de 51-jarige Rotterdamse naar het ziekenhuis gebracht.

© AD – Adrianne de Koning.

De politie is hard op zoek naar getuigen die de steekpartij op de Pasteursingel in Oud-Mathenesse, op de grens van Rotterdam met Schiedam hebben gezien, of mogelijk andere informatie hebben. Vanmorgen hadden ze nog niemand gesproken, die getuigen waren geweest van de aanval.

Sirenes
Het was nog stil op straat, toen de vrouw rond 5.10 uur op haar bezorgronde werd aangevallen. Maar enkele buurtbewoners waren al op weg naar hun werk, of lieten de hond uit. ,,Mijn man was net vertrokken, toen ik de sirenes hoorde”, vertelt een bewoonster. ,,Ik heb hem nog gebeld, maar hij had geen idee wat er was gebeurd.”

De vrouw lag op een lege parkeerplek, toen de hulpdiensten ter plekke kwamen. Naast een witte opoefiets, met de stapel kranten er nog in. Die werd aan de kant gezet om ruimte te maken om het slachtoffer te helpen. De plek van de steekpartij, is tegenover een kinderdagverblijf dat nog gesloten was. De eerste woningen staan aan de andere kant van de kruising.

Medeleven
Het medeleven in de buurt is groot. Ze hopen allemaal dat de vrouw de aanval van de onbekende overleefd. Het merendeel van de buurbewoners denken te weten wie de krantenbezorgster is. ,,Ze zwaait altijd vriendelijk als ik al wakker ben als ik vroeg moet werken. Is altijd op tijd. Toen ik vanmorgen geen krantje had, snapte ik er al helemaal niets van”, zegt een abonnee. ,,Ik hoop zo dat ze het volhoudt. Zo dat ze het haalt.”

Gewoonlijk bezorgt de vrouw eerst de kranten op de Pasteursingel, waarna zij een U-bocht maakt om de Barkasstraat te bereiken. Daar kwam ze deze ochtend echter nooit. ,,Ik ging om half zes naar de wc, en dan kijk ik altijd even of mijn krantje er al ligt”, zegt een bewoner. ,,Dat was niet zo. Maar ik had geen idee dat die sirenes die ik eerder had gehoord, met haar te maken hadden.”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!