Hi hoofddoekmeisje, je draagt die hoofddoek omdat je een dom wicht bent

Hi hoofddoekmeisje, je draagt die hoofddoek omdat je een dom wicht bent

‘Ik begrijp niet dat jullie niet inzien dat zo’n kopvod discriminatie is’

Hi hoofddoekmeisjes! Hi,hi, hey hoi ja jullie meiskes met hoofddoeken. Hijabs. Kopvodden zo je wilt. Meisjes met doeken over je haar die je draagt omdat je ervan overtuigd bent dat het beter is om die bos krullen te verbergen. Er worden zoveel redenen aangedragen waarom je dat zou doen, groepsdrang, onderdrukking, geloof, verleiding, dwang, gebod, verbod – you name it, maar ja, daar gaat het allemaal niet om hè?

Nee. Je doet dit omdat je het wilt. Zelf wilt. Omdat het een keuze is. Een keuze die je zelf bepaald hebt, die niet is ingegeven door een vrouwelijke minderwaardigheid, o nee. Absoluut niet! Die hoofddoek zegt niets over jou als vrouw en al helemaal niet over je herseninhoud als vrouw. Die hoofddoek is vrijheid! Vrijheid om te zijn wie je bent. Emancipatie! Die hoofddoek zegt niets over je persoonlijkheid, niets over je talent, niets over je houding ten opzichte van het westen, niets over onderdrukking of onderwerping, laat staan iets over minderwaardig zijn omdat je vrouw bent. Nee. Die hoofddoek is een keuze. Jouw keuze.

Discriminatie

Dat er mensen zijn zoals ik die ervan overtuigd zijn dat jij die hoofddoek draagt omdat je een dom wicht bent dat zich onderwerpt aan mannelijke indoctrinatie in een patriarchale vrouwonvriendelijke omgeving, tja, dat komt natuurlijk omdat ik het niet begrepen heb. Toch?

Ik geef toe, ik begrijp er niets van.

Ik begrijp niet dat jullie hoofddoekjes niet inzien dat een hoofddoek discriminatie is. Ik heb nog nooit een man met een hoofddoek gezien, jullie wel? Ik heb nog nooit een man horen beweren dat een hoofddoek vrijheid is, jullie wel? Ik heb nog nooit een man horen zeggen dat hij kiest voor een hoofddoek, jullie wel? Ik heb nog nooit een man horen zeggen dat hij dit wil, écht zelf wil en niet omdat het moet, hoort er groepsdruk is of dat hij met zijn wilde haardos vrouwen zou kunnen verleiden. Jullie wel?

Terwijl het zo simpel is meiskes: een vrouw heeft het recht om álles wat een man doet óók te doen. Okee, okee de disclaimer is ‘crimineel gedrag’ maar daar hebben we het even niet over. Hoewel je de profetie door mannen om vrouwen te dwingen een hoofddoek te dragen natuurlijk óók crimineel gedrag zou kunnen noemen, zeker als zo duidelijk is dat mannen het niet hoeven en vrouwen wél.

Kopvod

Ik herhaal: een vrouw heeft het recht om álles wat een man doet óók te doen. Zelfs als ze geen hoofddoek draagt. Ze mag naar school gaan, een opleiding volgen, autorijden, boodschappen doen, shoppen – zeg maar alles wat haar, en een man ook, mens maakt, mag een vrouw doen zonder hoofddoek. Er is geen beperking aan vrouw zijn, niet in gedrag en ook niet in kleding. We hebben dezelfde rechten. En niet alleen met dat kopvod op.

Dat jullie dat kopvod zien als een teken van emancipatie, zegt álles over jullie opvoeding, de achtergestelde omgeving waar jullie vandaan komen waar mannen in hoger aanzien staan dan vrouwen. En dat jullie er trots op zijn als een gemankeerde vrouw door het leven te gaan, is tot daar aan toe.

Euforie van de islam

Maar dat instanties als universiteiten, zoals in Frankrijk, menen een nationale hoofddoekdag te moeten installeren is geen emancipatie. Integendeel. Het is de euforie van de islam, omarmd door de elite met als slachtoffer niet alleen vrouwen maar onze hele westerse samenleving.

Zolang er onderscheid wordt gemaakt tussen gedrag en kleding van mannen en vrouwen en zolang dat onderscheid bejubeld wordt als emancipatie en vrijheid, weet je één ding zeker: de onderdrukking is nabij.

Bron: TPO en een column van Ebru Umar

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!