Het weekend weerbericht!

Daar zijn wij weer, met ons weekend weerbericht. Helaas hebben wij vandaag niet zoveel goeds te vertellen;

Hopelijk heeft u uw warme jas nog niet opgeborgen, want het wordt de komende periode koud en heel wisselvallig. Regelmatig trekken buien over en door de kou in de lucht valt niet alleen regen, maar ook hagel en soms zelfs natte sneeuw. Daarnaast kan er ook onweer voorkomen.

Vandaag heeft de zon af en toe moeite om door de bewolking heen te komen. Er ligt boven ons lang veel sluierbewolking en ook wolkenvelden. Soms is een flets zonnetje te zien, soms is de bewolking gewoon te dik. In het noorden zijn de meeste zonnige perioden. Boven het zuiden van het land laat de radar regen zien. Die valt uit hogere bewolking en de meeste regen zal de grond niet bereiken. Mogelijk vallen einde van de middag een paar spetters. Het is met 10 graden in het noorden tot 13 graden in het zuiden als iets frisser dan gisteren. De wind komt uit een overwegende noordelijke richting en is meest matig.

Vannacht is nog steeds veel bewolking aanwezig en in het uiterste noorden en zuiden valt soms een beetje regen. In het noorden zijn af en toe opklaringen en in de oostelijke provincies koelt het af naar een graad of 3. In de rest van het land liggen de minima rond 5 graden. De wind blijft overwegend uit het noorden waaien en wordt aan zee vrij krachtig.

Morgen trekt de dikke bewolking naar het zuidoosten weg en vanuit het noordwesten breekt af en toe de zon door. Er kan met de noordelijke wind af en toe een bui mee drijven. In de middag neemt de kans op buien toe, vooral in het noordoosten en oosten. Naast regen valt daar ook hagel en misschien natte sneeuw en kan onweer voorkomen. Het wordt ongeveer 9 graden, maar tijdens pittige buien kan het beduidend kouder worden. De wind trekt aan en wordt meest matig boven land en vrij krachtig aan zee. Soms staat er even krachtige wind (windkracht 6)

De komende dagen neemt de wisselvalligheid toe. Zondag zijn er  meer buien, opnieuw met kans op hagel en onweer. Tussendoor is er af en toe ruimte voor de zon. Maandag krijgt de zon het een stuk moeilijker en valt een flinke bak water. Voor dinsdag en Koningsdag staan er zware buien op het programma, met opnieuw onweer, hagel en misschien wat natte sneeuw. Na het weekend staat er meer wind. Aan de kust waait soms hard (windkracht 7). De temperatuur ligt rond een graad 8, maar door die stevige noordelijke wind voelt het een stuk kouder aan. Daarbij zal het tijdens de zware buien nog een stuk kouder zijn. Kortom: de lente is even ver te zoeken.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!