Gratis gratis gratis en nog eens gratis!

Dag vrij reizen met de trein voor vluchtelingen

De actiegroep Welkom in Utrecht wil vluchtelingen komende zondag 20 maart gratis met de trein laten reizen om hen het land beter te laten kennen. Zij roepen daarom iedereen op om het jaarlijkse boekenweekgeschenk te doneren.

Zoals ieder jaar kunnen reizigers op de zondag van de Boekenweek met het boekenweekgeschenk gratis reizen met de trein.

,,Op deze manier kunnen deze mensen familie of vrienden kunnen bezoeken, of Nederland een beetje beter leren kennen. Je kunt vluchtelingen echt heel blij maken met deze kans. Ze hebben over het algemeen namelijk geen (noodopvang) of weinig (azc) geld om te kunnen reizen,” schrijven de initiatiefnemers op Facebook.

Inzamelbox bij Broese

De komende dagen staat in de bekende Utrechtse boekhandel Broese een inzamelbox, waar de boeken kunnen worden gedoneerd. De oproep wordt op Facebook massaal gedeeld en wordt door veel mensen met enthousiasme onthaald. Het jaarlijkse boekenweekgeschenk is dit jaar door Esther Gerritsen geschreven.

Welkom in Utrecht ga jullie schamen!

Zie hier een aantal reacties op het artikel! Prachtig verwoord mensen!

 • DeSel

  Nou, dan blijf ik wel thuis. Leuk hoor al die initiatieven zoals ” dansen met vluchtelingen” en ” shoppen met vluchtelingen ” dus nu ” reizen met vluchtelingen “. Nou vraag ik U wanneer komen er initiatieven voor onze bejaarden zoals ” help een bejaarde de zomer door ” of ” geef de bejaarde meer aandacht”. Het gaat alleen maar om vluchtelingen waarvan 50% gewoon op zoek is naar gratis kost en woning. Nog steeds zijn gelukszoekers in de meerderheid.

 • belanda

  NS wat is dit nou, gratis reizen met de trein voor de vluchtelingen ? Wij die in Nederland wonen moeten vaak de volle pond betalen.

 • Mark van Dooren

  ‘T is volgens mij niet meer dan dat men hun vervoersbewijs aan een ander geeft. NS controleert alleen maar en ziet dat de vluchteling een geldig vervoersbewijs (in dit geval een boek) heeft.

 • bertt1941

  Je zou de vluchtelingen een vakantie gratis in hun thuisland kunnen bieden. . Hoe gek kan je zijn. De Somaliers mochten niet naar Somalie op vakantie en gingen dan via Djibouty. Hadden ze geen stempel. . De meeste vluchtelingen verhalen is leugen en bedrog. Sobere opvang en geen kadootjes is het beste.

 • Johnnyboy

  Het moet nu toch echt niet gekker worden! Ik heb gisteren net twee retourtjes Eindhoven gekocht om een medisch specialist te kunnen bezoeken en moest daar 72 euro voor neertellen. Met een maandelijks inkomen van 1140 euro is dat een rib uit mijn lijf. En dan vindt de maatschappij het nog gek ook dat er steeds meer mensen een hekel krijgen aan die gelukszoekers die alles gratis in de schoot geworpen krijgen!

 • De witte draak

  Maakt d actie groep welkom in Utrecht dit uit. Dan Nederlanders ook voor niks anders is het discriminatie want het kan niet zo zijn dat vreemdelingen hier alles voor niks krijgen. Anders moet de NS het misgelopen geld maar terug gaan halen bij dit links clubje en de mensen die dit zo graag steunen. En dan ze hebben te weinig azc geld. Ze moeten blij zijn dat ze hier veilig opgevangen worden.

 • roberto_7

  belachelijk!!!!!

 • Ela Polska

  Dat is dus je reinste discriminatie. Wij krijgen niets gratis.

 • loneranger

  Houd toch eens op met die onzin.

 • Debuts

  Dit moet een grap zijn!! Alleen 1 april is nog verder weg. Mensen doe normaal!! Laten we eerst bekijken wie hier mag zijn en wie niet. Maar laten we vooral ons land niet promoten met dit soort gratis dingen zodat er nig meer komen. Kom op mensen. Dit is niet gezellig, dit is een probleem. Ga een actie starten om onze ouderen zorg te geven die ze verdienen. Die hebben ons land opgebouwd. De instroom van vluchtelingen kost ons onze zorgstaat en onze normen en waarden.

 • torsie

  Nederland wordt steeds naïever

 • Techno303808909

  Wauw met enthousiasme onthaald… Dus voor vluchtelingen doen we alles, maar voor mensen die in de bijstand zitten of ouderen die van een aow moeten leven, doen we niks! Bizar en triest!

 • Tasmanian Devil

  Zou fijn zijn als er ook voor de armen in NL geld werd ingezameld! De meeste vluchtelingen zijn economische gelukszoekers!

 • W. Pedia

  Snappen al die linkse Truzen nu nog steeds niet dat de Nederlandse burger zo langzaam de buik vol begint te krijgen van al die onzinnige plannen? Zijn zij nu echt zo bekrompen om niet een ander plan te bedenken waarmee ook de Nederlander kan leven in relatie tot het noodzakelijke assimileren? Met dergelijke acties drijven jullie een wig en dat neem je de bevolking dan weer kwalijk. Er zijn genoeg educatieve plannen te trekken waar ook de burger betrokken bij wil worden.

 • kisja

  Waarom gratis?????????

 • Barendmis

  Hwt mowt niet gekker worden ! 1000 % anti dit plan . Ga ouderen helpen.Ga straten vegen. Ga hondenpoep van de straat krabben. Waarom moet men Nederland verkennen ? Die gasten weten heel goed hoe ons (Brussels) land eruit ziet en waar te halen valt. Zie nog die gelukzoekers bij de nos waarin hehe en ? Naar Amsterdam Coffeeshop daar hebben ze wel geld voor !

 • logisch denken

  een woord voor ergelijk

 • Joop S

  het wordt met de dag idioter in dit gekke land . wij nederlanders tellen niet meer mee

 • kampie

  Ik betalen en staan zeker?

 Bron: ad.nl

1 thought on “Gratis gratis gratis en nog eens gratis!”

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!