Jihadisten niet alleen maar negatief nieuws

 

’Acht Nederlandse IS-strijders geëxecuteerd’

RAQQA – Acht Nederlandse IS-strijders zijn afgelopen vrijdag geëxecuteerd door Islamitische Staat. Dat gebeurde nadat ze hadden gevochten met Iraakse leiders van IS.

Althans, dat melden de activisten van Raqqa Is Being Slaughtered Silently. Zij zeggen dat de Nederlanders zijn geëxecuteerd in Madan, een plaatsje even ten oosten van Raqqa, de officieuze ’hoofdstad’ van Islamitische Staat.

IS zou meer Nederlandse strijders hebben opgepakt. Raqqa Is Being Slaughtered Silently belooft meer details in een nog te verschijnen artikel.

De executies passen binnen het beeld dat inlichtingendienst AIVD heeft geschetst van het totalitair regime van IS. ,,Het klimaat van wantrouwen dat IS blijft voeden en daarbij eigen leden wantrouwt en executeert.” Hiermee reageert Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof op de berichten over de moorden. „We kennen de berichten, maar kunnen ze nog niet bevestigen”, aldus de NCTV. „Maar weet dus bij wie je je aansluit”, waarschuwt hij potentiële Syriëgangers.

mic_State_Syrian_Strongholdwww

Volgens de AIVD bevinden zich momenteel zo’n 150 Nederlanders in Irak en Syrië, die deelnemen aan de gewapende strijd daar.

De jihadisten die er nog zijn raden wij aan er nog lang te blijven en voor de jihadisten die af willen reizen naar Syrië, grijp je kans en kom nooit meer terug!

https://twitter.com/Raqqa_SL

Zie hier een nieuw bericht over IS!

 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!