Gevangenen krijgen tablet!

Dit kan ook echt alleen maar in Nederland, ik dacht dat het ministerie de gevangenissen wilden versoberen? Maar nee hoor ga ze lekker een tablet cadeau doen. Welkom in Nederland!!!!
_MG_5806

‘Duizenden gevangenen krijgen tablet’

Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil gevangenen een tablet geven om hen in de cel meer zelfstandigheid te geven. Met de tablet kunnen ze onder meer cursussen volgen, televisie kijken en boodschappen doen.

Het maakt deel uit van het het project ‘zelfbediening justitiabelen’, dat als doel heeft om gevangenen “meer dingen zelf te laten doen”, zo zegt een woordvoerder van het ministerie.

Justitie denkt bij het project ook aan de inzet van andere ICT, maar het is niet duidelijk waarvoor precies gekozen wordt. De invoeringsdatum en de kosten zijn ook nog onbekend.

Het CDA-Kamerlid Van Toorenburg spreekt over ongepaste luxe en noemt de aanschaf van een tablet gevaarlijk. Het personeel kan veel moeilijker in de gaten houden wat een gevangene precies met zo’n tablet doet. “Gevangenen kunnen slachtoffer zijn van intimidatie of denken aan zelfmoord en het personeel kan dat niet in de gaten houden”, zei het CDA-Kamerlid bij WNL.

Bron: 112vandaag

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!