Gemeenten werken niet aan opvang

Veel gemeenten werken niet aan opvang vluchtelingen

Veel gemeenten werken niet aan opvang vluchtelingen

37 procent van de gemeenten heeft nog geen plannen gemaakt om extra woonruimte voor asielzoekers met een verblijfsvergunning te maken, terwijl ze dat voor 1 juli geregeld moeten hebben. Dat meldt RTL.

AZC’S TE VOL

Dat de gemeenten nog geen werk hebben gemaakt voor extra woonruimte, kan voor grote problemen zorgen omdat de azc’s, die al vol zitten, dan nog meer mensen op moeten vangen.

De afgelopen maanden werden veel asielzoekers van de ene naar de andere plek gesleept om er voor te zorgen dat ze elke nacht een dak boven hun hoofd hebben. De azc’s zaten namelijk te vol om de migranten allemaal op één plek op te vangen.

SOBERE WOONUNITS

Om wat meer ruimte te creëren, wil het kabinet dat de asielzoekers die een status hebben gekregen, sneller woonruimte krijgen. Daarom werd met gemeenten afgesproken dat er voor 1 juli 14 duizend extra woningen bij komen. Dat kan door bijvoorbeeld oude kantoren om te bouwen tot sobere woonunits. Voor elke statushouder die woonruimte heeft, krijgt de gemeente 6250 euro.

Maar uit onderzoek van RTL blijkt dus dat veel gemeenten nog geen actie hebben ondernomen. Gemeenten die de zaken niet voor 1 juli op orde hebben, krijgen een boete.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!