Geen make-up en strakke hemdjes

Ook basisschool weert ’sexy kleding’

Niet alleen op middelbare scholen worden er grenzen gesteld aan kinderen die ’te sexy’ gekleed in het klaslokaal verschijnen. Op katholieke basisschool De Paradijsvogel in Den Haag gelden duidelijke voorschriften: meisjes die make-up dragen of hemdjes met spaghettibandjes, worden geweerd.

„Als ik vind dat de kleding van een leerling niet past binnen de fatsoensnormen op school bel ik de ouders op”, zegt directrice Nieke Opstal-Klint in het AD.

Met haar strikte kledingvoorschriften wil de de directrice behalve de leerlingen ook het personeel tegen zichzelf in bescherming nemen. ,,Meisjes hebben in groep 5, 6 soms al vrouwelijke vormen zonder dat zij door hebben dat ze daarmee gevoelens bij sommige mannen kunnen losmaken. Ik wil niet in de situatie komen dat een meester de hele dag uitkijkt op meisjes zonder bh in strakke hemdjes. Als ouders hem dan beschuldigen van gluren, heb je geen verweer. Die strijd verlies je altijd als leerkracht.”

Leerlingen van het Stanislascollege in Delft gingen dinsdag uit protest in korte broekjes en naveltruitjes naar school. Dit uit frustratie over de brief die de directeur van de school aan de ouders van zijn leerlingen stuurde. De directeur mailde vorige week „bij de leerlingen (en medewerkers) geen te korte broeken/rokjes en te korte truitjes” te willen zien.

Vorige maand waren het nog vrouwelijke ambtenaren in Amsterdam Nieuw-West die van hun teamleider geen korte rokjes en knielaarzen mochten dragen.

4 thoughts on “ Geen make-up en strakke hemdjes”

  1. nog steeds kleden de ouders de kinderen.dat leraren zich hieraan stoten ligt aan de leraren. dit is weer godsgeklaag ligt niet aan moslims dit keer wat spint er in de hoofden van deze linkse schoolleiding. sorry maar ik kan hier niet bij .

  2. Hoe gaat het dan bij gym les in mijn tijd waren er 2 meisjes met beginnende borstjes maar geen leraar die daar problemen mee had. waarschijnlijk hadden deze ook kinderen. Nu staan ze misschien met 20 voor de klas. en is het hoofd van de school misschien ook net 25 of een non.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!