FC Twente terug naar 1e divisie

Voorstel KNVB: FC Twente terug naar Jupiler League

Het stadion van FC Twente ANP

De KNVB wil FC Twente terugzetten naar de Jupiler League. De voetbalbond wil de club uit Enschede straffen voor financieel wanbeleid, onder meer in relatie tot investeringsfonds Doyen.

Het betreft een voorstel aan de Centrale Spelersraad, die een niet-bindend advies kan uitbrengen. De licentie van FC Twente moet volgens de voetbalbond worden ingenomen. Daarna krijgt de club, die met een schuld van 32 miljoen euro kampt, direct een nieuwe licentie. De licentiecommissie neemt uiteindelijk het definitieve besluit.

FC Twente eindigde dit seizoen als dertiende in de eredivisie en kreeg in april al drie punten aftrek. Vorig seizoen gebeurde dat ook al twee keer omdat de club zich niet hield aan de afspraken in het zelf opgestelde plan van aanpak om weer financieel gezond te worden. De club staat sinds november 2014 onder curatele van de KNVB.

‘FC Twente mag eigenlijk blij zijn met besluit KNVB’

Willem II juicht

De ophanden zijnde degradatie van Twente heeft ook gevolgen voor Willem II. De club uit Tilburg is daardoor ook komend seizoen verzekerd van een verblijf in de eredivisie. Willem II is momenteel nog actief in de nacompetitie.

De beslissing heeft geen invloed op de landstitel van PSV. Het gebeurde in de geschiedenis van het betaald voetbal nooit eerder dat een club een niveau werd teruggezet.

FC Twente: teleurgesteld en verbijsterd over besluit KNVB

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!