Vernederende dwangarbeid: verplicht winkelen en dan alles weer terugleggen

Een flink aantal uitkeringsgerechtigden in de gemeente Delfzijl wordt door de gemeente GEDWONGEN OM BIJ SUPERMARKT LIDL BOODSCHAPPEN TE DOEN. Ze moeten met een winkelwagen langs de schappen om na controle ALLE PRODUCTEN WEER TERUG TE LEGGEN. Wie weigert om mee te doen aan dit onderdeel van ‘re-integratieproject’ Fit voor Werk, wordt bedreigd met korting of zelfs STOPZETTING VAN DE UITKERING. Lees het hele verhaal onder de foto:Dwangarbeid2Gea van Loon ontmoette een kennis in de supermarkt die op deze manier aan de dwangarbeid was gezet en vertelde op Facebook haar verhaal dat we hier integraal overnemen:
Gistermiddag kwam ik bij de Lidl een kennis tegen. Hij schoof zijn karretje wat mismoedig door de winkel. Hij keek me geschrokken aan toen ik hem groette. Alsof hij mij liever niet zag, terwijl we toch altijd goed met elkaar overweg konden.
“Zo, ook even boodschappen doen?”
Hij schudde zijn hoofd. “Ik ben hier op cursus.”
“Hier?” Ik keek verbaasd om me heen zag nog meer mensen met dezelfde houding door de winkel scharrelen.
“Ja, die mensen ook”, zei mijn kennis. “Allemaal mensen in de bijstand. We doen mee aan een project Fit aan het Werk. We moeten drie keer in de week naar de sportschool, dat is het ergste niet, maar dit!”
“Wat moeten jullie hier dan?”
“We moeten gezonde producten uitzoeken.”
“Ja en dan?”
“We krijgen straks te horen of we het goed hebben gedaan.”
Ik besloot in de buurt te blijven om te kijken hoe dat afliep. De groep werd ergens midden in de winkel samengeroepen en onder toeziend oog van het ander winkelende publiek werd de inhoud van hun karretjes aan de kritische blik van de cursusleider onderworpen. Wel gezond, niet gezond. Nadat zo het koopgedrag van de cursisten openlijk werd bekritiseerd werden ze verzocht alle artikelen weer op hun plaats terug te zetten. Ook die diepvriesvis die al drie kwartier in de kar hadden gelegen.
Met lege karretjes schoven ze tenslotte langs de kassa richting uitgang.
Mijn kennis keek mij aan. “Ik schaam me hartstikke dood”, zei hij.
[sam_ad id=”” codes=”true”]
UPDATE het project is per direct gestopt na alle ophef.

One comment

  1. Is er geen juridisch expert die kan uitzoeken of degene die dit heeft bedacht, kan worden aangeklaagd wegens vernedering, het wegzetten van een groep mensen als dom niet fit enzovoort? Het is toch in en in treurig dat dit bestaat..

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!

Close
%d bloggers liken dit: