DENK-voorman Tunahan Kuzu bedreigd

Tunahan Kuzu wordt bedreigd via social media en andere kanalen. Dat laat het DENK-Kamerlid donderdagmiddag weten in een persverklaring. Hij wijst met de beschuldigende vinger naar de media en het VVD-Kamerlid Ockje Tellegen.

“De hetze vanuit een groot deel van de mainstream media en collega-politici, waaronder VVD-er Ockje Tellegen creëren een sfeer waarin men niet meer zichzelf mag zijn. Zodra je het geluid laat horen van de mensen die zich onvoldoende vertegenwoordigd voelen, word je aangevallen door de gevestigde orde.”

Lange arm van Ankara
Tellegen zei eerder deze week tegen de Telegraaf (Blendle-link) dat ze wil dat leden van de Commissie Stiekem door de AIVD worden gescreend. Als DENK na de Kamerverkiezingen met lijsttrekker Kuzu in de Kamer terugkeert, krijgt hij als fractievoorzitter van een nieuwe partij ook toegang tot dit geheime beraad van fractieleiders.

Tellegen werd naar eigen zeggen aan het denken gezet door de discussie rondom de in Turkije opgepakte columniste Ebru Umar. Kuzu en Öztürk wilden dit niet afkeuren. Tellegen ziet daarin een bewijs voor het effect van de ’lange arm van Ankara’.

Pim Fortuyn
DENK heeft aangekondigd Kamervragen te stellen en beveiliging te eisen voor volksvertegenwoordigers die regelmatig bedreigd worden. Kuzu’s collega Selçuk Öztürk:

“Fortuyn werd ook (onterecht) weggezet als gevaarlijk. Wij zullen ons niet laten weerhouden om Nederland een plek te maken waar iedereen zich thuis kan voelen. Voor rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en de bestrijding van de dubbele maat.”

Onduidelijk is vooralsnog of Kuzu ook aangifte van bedreiging heeft gedaan, de partij is niet bereikbaar voor commentaar.

Bron

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!