Boze migranten dreigen met mes!

Daar zijn wij dus mooi klaar mee. Gelukzoekers die ontsnappen en dreigen met steekwapens om afgezet te worden op het Europese vasteland ipv terug gedeporteerd te worden naar Turkije. Dit soort “migranten” willen de linkse gutmenschen dus lekker binnenhalen?

Migrants and refugees hold a protest to call for the reopening of the borders at their makeshift camp in the northern border village of Idomeni, on April 7, 2016. A plan to send back migrants from Greece to Turkey sparked demonstrations by local residents in both countries days before the deal brokered by the European Union is set to be implemented. / AFP PHOTO / BULENT KILIC

Boze migranten breken uit kamp op Samos

Ongeveer 250 migranten en vluchtelingen zijn donderdag uit een opvangcentrum op het Griekse eiland Samos gebroken. Ze wilden daarmee voorkomen te worden ‘gedeporteerd’ naar Turkije.

In plaats daarvan willen ze worden overgebracht naar het Europese vasteland, waar ze hun geplande reis richting het noorden van Europa hadden willen voortzetten, meldt een lokale radiozender.

Mes

De ontsnapte migranten liepen de hele dag door de hoofdplaats Vathy. Volgens ooggetuigen hadden sommige migranten een mes bij zich, waarmee ze dreigend wezen in de richting van agenten. Uiteindelijk wisten lokale politieagenten en bewakers van het Europese grensagentschap Frontex de meerderheid van de mensen te overtuigen terug te keren naar het kamp.

Deze week is Griekenland begonnen met het terugsturen van migranten naar Turkije, precies zoals is afgesproken in het migratieakkoord tussen Brussel en Ankara. Maandag vertrokken twee passagiersschepen vanaf het eiland Lesbos. Volgens Frontex waren de meeste migranten afkomstig uit Pakistan en Bangladesh. Maar een dag nadat de deal officieel in werking trad, werd de uitwisseling van migrantenalweer tijdelijk stopgezet.

Naar de haven

Griekenland heeft moeite de grote stroom asielzoekers naar de Griekse eilanden te verwerken. Een Turkse overheidsbron zegt tegen persbureau AFP dat de volgende migrantenwissel was gepland voor woensdag, maar zeker tot vrijdag wordt uitgesteld. ‘Griekenland kon de mensen niet sturen. Wij waren erop voorbereid, maar kregen net bericht van de Grieken.’

Inmiddels wordt er weer begonnen met het terugsturen van migranten vanaf Lesbos. Vrijdag zijn migranten met bussen naar de haven gebracht, waar twee Turkse schepen klaarliggen om de migranten terug te vervoeren naar Turkije. Net als maandag staat er opnieuw politie op de kade om dit alles in goede banen te leiden. Een eerste schip met aan boord 45 migranten is vertrokken uit haven, later volgt het tweede schip met een grotere groep migranten.

Bron: Elsevier.nl

 

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!