Omdat blanken mensen beter zijn dan zwarte mensen worden blanken gediscrimineerd

 

#oscar #discriminatie tegen #blank

 

Presentator Chris Rock vuurde in de openingsmonoloog van de Oscaruitreiking een spervuur aan grappen over het gebrek aan donkere nominaties de zaal in.

Alsof iemand er wat aan kan doen dat blank beter is dan zwart. We moeten geen kleur zien maar kiezen voor de beste.

Zwarte kunnen weer beter dansen, nou prima toch.

Tijdens de uitreiking moesten acteurs ook even gebruik maken om winnaar en held Donald Trump af te keuren, alsof dat van toepassing op zo’n avond is. Schande.

Als het aan geleedre ligt zien we binnenkort dus ook meer Marokkaanse acteurs in onze films. Ook zwarte mensen ook al kunnen ze het niet, ze voelen zich achtergesteld dus de nieuwe toekomst is weg met blank.

Wist u trouwens dat discriminatie tegen blanken erger is dan andersom?

Zo mogen er bijvoorbeeld in de VS geen zwarte mensen in de sport gewisseld worden voor een blanke speler.

Het gaat dus niet om prestatie maar om kleur. De ergste vorm van racisme komt van de echte racist. De zwarte mens.

In de weken voorafaand aan de uitreiking ontspon zich een hevige discussie over het structurele gebrek aan nominaties voor donkere acteurs of makers.

“Waarom waren er dit jaar zoveel protesten over het gebrek aan donkere nominaties? Want het is al veel vaker zo geweest, in de jaren vijftig of zestig”, aldus Rock. ”

Demonstraties

Er waren zo’n driehonderd demonstranten naar de uitreiking van de filmprijzen getogen. “We staan niet toe dat de Oscars door zullen gaan. Dit is de laatste keer van een Oscars met alleen blanke nominaties”, schreeuwde protestleider Al Sharpton buiten het Dolby Theater voordat het gala plaatsvond. “De tijd is op.” Andere demonstranten droegen borden met teksten als ‘wij eisen kansen’ en ‘schaam je’.

Rood, wit en blauw zijn de kleuren waarvan ik hou!